Review: Broodje hamburger

Tijdens de Zomer Efteling is het park elke dag geopend tot 22:00 uur. Voor ons is het zeker de moeite waard om op vrijdagavond het weekend in te luiden met een avondje Efteling. Het park ziet er in de avond prachtig uit, het is vaak rustiger dan overdag, en het is een heerlijke manier om de werkweek af te sluiten.

We komen meestal rond 17:30 uur aan in de Efteling. Na de spoorwegovergang slaan we vaak rechtsaf richting de Fata Morgana, langs de Aquanura-vijver om via die kant het park in te gaan. We lopen dan langs de Burger Backery, waar ze broodjes hamburger verkopen.

Dit is voor ons vaak een goede maaltijd, die je snel kunt halen en lekker kunt opeten. Je hebt keuze uit een hamburger, cheeseburger, no-meatburger en kipburger. Ze worden vers bereid en belegd met saus, sla en de standaard hamburgergroenten zoals uien, tomaat, augurk en natuurlijk de hamburger zelf!

De laatste keer dat we een burger gingen halen, zagen we dat ze veranderingen aan het doorvoeren zijn in wat je op de hamburger kunt doen. Waar je voorheen ruime keuze had in sausjes, gebakken of rauwe uien en zelf kon aangeven wat je er wel of niet op wilde hebben op het moment dat ze je hamburger vers maakten, blijkt dat ze nu geen ijsbergsla meer hebben maar ‘luxe’ sla. Daarnaast is de keuze in sauzen verminderd tot twee soorten. Ook de hamburgers zijn vervangen door een andere variant, en de hamburger die ik had, was niet helemaal gaar.

Foto: Efteling.com

We zijn er sindsdien niet meer geweest. Het kan zijn dat de medewerker achter de balie niet zijn dag had, óf de wijzigingen betekenen dat je nu de standaard hamburgers volgens het menu krijgt en deze niet meer kunt aanpassen naar eigen smaak (of dat je dit bij de kassa moet doen). Ik hoop toch echt op het eerste, dat was juist de reden om even langs de Burger Backery te lopen.

Over het algemeen zijn we echter erg enthousiast over de Burger Backery. De burgers zijn meestal goed, lekker en naar smaak aan te passen. Zelf ben ik een kieskeurige eter, waardoor het prettig is om zelf te kiezen wat je wel of niet op je hamburger wilt. De Efteling vraagt niets extra’s voor het wisselen van ingrediënten; zo kon je voorheen rauwe uien bijvoorbeeld wisselen voor gebakken uien, hoewel deze optie nu lijkt te zijn verdwenen.

De hamburgers kosten vanaf 6,90 euro en de prijs verschilt per burgersoort: hoe luxer, hoe hoger de prijs. De prijs-kwaliteitverhouding is prima, waardoor het een leuke maaltijd is om even snel mee te pikken. De Burger Backery zit naast Frau Boltes Küche. Het zou een enorme verbetering zijn als de Efteling bij de hamburgers ook patat zou verkopen. Wanneer je nu een patatje bij je burger wilt eten, moet je eerst met je hamburger naar Frau Boltes Küche om daar in de rij te staan voor je patat en dit zou voor de gastbeleving zeker een hele verbetering zijn!

Al met al is de Burger Backery een ideale plek om snel en lekker een hapje te eten. Ondanks de recente veranderingen blijft de kwaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding goed. We testen binnenkort nog een keer de broodjes hamburger!

Delen
Gerelateerde berichten

Review: Wafel zomerspecial met aardbeien

Review: Krikke Krakke Koekkruimels

Review: Broodje Saté

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We versturen ongeveer één keer per maand een leuke mail met de laatste tips & foodreviews over de Efteling naar je toe!

Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.